Skip to content

Voor de uitvaart

Neem eerst de tijd om te ervaren wat er gebeurd is. Het is een moment van jullie samen.

Het regelen van de uitvaart

Direct nadat je dierbare is overleden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Het is een hectische en tegenstrijdige situatie; je hebt verdriet, maar je moet ook aan de slag. Neem eerst samen de tijd om te ervaren wat er gebeurd is. Dit is een belangrijk en noodzakelijk moment om alles de komende periode een plekje te geven…

Je dierbare is overleden. Nadat je de tijd hebt genomen om te ervaren wat er is gebeurd, neem je contact op met de huisarts. Deze komt langs. Na contact met de huisarts bel je mij voor het regelen van de uitvaart op het volgende nummer: 055 843 9585. Ik ben dag en nacht, zeven dagen per week bereikbaar. Uiteraard kom ik zo snel mogelijk. Dus ook ’s nachts. Welke dag dan ook.

We maken kennis. Vervolgens neem ik je alle zorgen over de organisatie van en rond de uitvaart uit handen. In alle rust en met ruimte voor alle emoties zorgen we voor een zo mooi en passend mogelijk afscheid. De crematie of begrafenis moet binnen zes dagen plaatsvinden en dat gaat helemaal goedkomen. Zonder stress. Zonder zorgen. Want ik begeleid je vanaf het allereerste begin tot en met de uitvaart. Wat vandaag niet besproken of geregeld moet worden komt morgen aan bod, want dan ben ik er weer.

Bekijk het interview met Jolande en haar ervaring met Suaze.

In alle rust en met ruimte voor alle emoties zorgen we voor een zo mooi en passend mogelijk afscheid.

Laatste zorg voor de overledene

De laatste zorg van de overledene is een belangrijk onderdeel van het uitvaartproces. Thuis, in een verzorgingstehuis of ziekenhuis. Het wassen, aankleden en verzorgen lijkt misschien moeilijk, maar blijkt in de praktijk erg waardevol. Bijvoorbeeld voor het verwerken van de rouw. Al geef je maar de kleren aan, of kam je de haren. Het is een laatste gelegenheid om intensief afscheid te nemen. Het verlenen van de laatste zorg hoef je niet zelf te doen. Je hoeft er ook niet bij aanwezig te zijn. Ik doe het met alle liefde voor je. Als je wilt in je bijzijn. Of samen. In ieder geval met het grootste respect en met alle liefde en professionaliteit.

In overleg kiezen we de manier waarop wordt opgebaard: op bed, op een zogenaamde opbaarplank of in een kist? Er kunnen kaarsen en/of wierook worden gebrand, er kan muziek worden afgespeeld. Doeken, licht, foto’s, persoonlijke voorwerpen, er zijn zoveel manieren waarop een sfeer kan worden gecreëerd die passend is. Er is ruimte voor geloof, spiritualiteit en creativiteit. Traditioneel of modern. Alles Is Mogelijk.

voor-de-uitvaart-checklist-wensenlijst

Leg je wensen vast in een wensenlijst.

Wensenlijst voor de uitvaart

Je denkt vast wel eens na over je dood. Denk je dan ook in detail na over de manier waarop jij je uitvaart het liefst ingevuld ziet? Cremeren, begraven, welke muziek, welke sfeer, etc.? Het vastleggen van je wensen rond je uitvaart gebeurt in de regel pas in de laatste fase van je leven.

In veel gevallen blijkt dat te laat. Want idealiter sterven we vredig in onze slaap door ouderdom, de werkelijkheid is helaas anders. Omdat ik vaak constateer tot welke verwarringen een onverwachte dood kan leiden, raad ik iedereen aan een wensenlijst in te vullen. Of een ander te helpen bij het invullen ervan. Bij leven en welzijn. De wensenlijst kun je gratis downloaden.

Lees Mijn Blog over de wensenlijst en ga aan de slag. Wel zo rustig.

Ongeacht bij welke verzekeraar je een uitvaartverzekering hebt afgesloten: je kunt gewoon bij mij terecht voor een uitvaart.
Anita Zengerink – SuAZe Uitvaartverzorging

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.