Over Anita Zengerink

Ik

Ik ben Anita Zengerink (1964), geboren en getogen in Apeldoorn. Samen met Paul heb ik vier prachtige dochters. Mensen zijn mijn passie. Na mijn HBO-opleiding Zorgmanagement vervulde ik verschillende leidinggevende functies in de zorg. Zo kwam ik in aanraking met de dood. Ik voelde waar mensen in de laatste fase van hun leven behoefte aan hebben en wat nodig is rond het overlijden. Op dat vlak viel veel te verbeteren. Na de opleidingen Uitvaartverzorging (Docendo) en Stervensbegeleiding (Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht), startte ik in 2014 mijn eigen uitvaartonderneming SuAZe.

De uitvaart

Je kunt het organiseren en uitvoeren van de uitvaart met een gerust hart aan me overlaten. Ik regel alles tot in de puntjes, vanzelfsprekend in goed overleg, vanaf het allereerste moment tot de laatste handelingen. Ik ben er voor je. Zo dichtbij als je wilt. We doen het samen. Verbinding maken en echt luisteren, soms tussen de regels door, is voor mij heel wezenlijk. Ik denk mee en draag ideeën aan. Traditioneel en/of eigentijds, groots of klein. Altijd uitzonderlijk, altijd liefdevol. Niets is onmogelijk. Je bent er net zo actief bij betrokken als je zelf wilt. Het resultaat is de persoonlijke uitvaart zoals je wenste dat hij zou zijn.

Mijn missie

Het verzorgen van een betaalbaar, waardig en uniek afscheid is mijn levenswerk geworden. Gezien mijn gevulde agenda en de verlegen makende reacties heb ik in 2014 de juiste keuze gemaakt.

Team

Ik werk bij gelegenheid samen met collega uitvaartverzorger Rob Oostenrijk. Vanzelfsprekend hanteert en onderschrijft Rob mijn werkwijze volledig.

Uitvaart-Apeldoorn-Verzorging-Rob

Mijn persoonlijke verhaal

Mijn persoonlijke verhaal

Over Anita Zengerink

SUAZE is een initiatief van Anita Zengerink. Ik ben geboren en getogen Apeldoornse en heb vier dochters. Ik ben vele jaren als ziekenverzorgende werkzaam geweest bij verschillende Apeldoornse zorginstellingen.
Na mijn HBO opleiding Zorg Management heb ik leiding gegeven in thuiszorg organisaties en was ik Zorg- en Locatiemanager van een van de grootste woon- zorgcentra van de stad en eindverantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners. Dat welzijn was ook mijn passie, ik houd van mensen. Ik heb met patiënten en familie intense gesprekken gevoerd over een onzekere periode rondom ziekte en het onvermijdelijke naderende overlijden.

Waardige zorg voor de mens ná de dood heeft mij gemotiveerd van uitvaartverzorging mijn levenswerk te maken.

Ik heb de opleiding uitvaartverzorging bij Docendo en de opleiding stervensbegeleiding aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen uitvaartonderneming. Mijn missie is een betaalbare en eigentijdse uitvaart te bieden die bij de overledene en de familie past.

Uitvaart-Apeldoorn-Verzorging-Rob

 

Het SuAZe team

Met collega uitvaartverzorger Rob Oostenrijk vorm ik een team. Rob assisteert mij daar waar nodig en hanteert en onderschrijft  mijn werkwijze volledig: persoonlijk, vertrouwd en liefdevol. Het kan dan ook soms gebeuren dat ik door omstandigheden tijdelijk door Rob wordt waargenomen. Verder assisteert Rob mij op de dag van de uitvaart.

Het SuAZe team

Uitvaart-Apeldoorn-Verzorging-Rob

 

 

 

 

 

 

Met collega uitvaartverzorger Rob Oostenrijk vorm ik een team. Rob assisteert mij daar waar nodig en hanteert en onderschrijft  mijn werkwijze volledig: persoonlijk, vertrouwd en liefdevol. Het kan dan ook soms gebeuren dat ik door omstandigheden tijdelijk door Rob wordt waargenomen. Verder assisteert Rob mij op de dag van de uitvaart.

Persoonlijke benadering

Ik ben er van het begin tot einde bij. Soms word ik gevraagd voor het regelen van een uitvaart, soms daarvoor al, tijdens iemands laatste levensfase. Er komt zoveel op je af na het overlijden van een dierbare. Ik wil eerst de overledene leren kennen, weten wat voor persoon het was. Vanaf daar gaan we stap voor stap verder. In de loop van de dagen komen de ideeën, dat kun je niet in een paar uur op papier zetten. Ik denk mee, draag ideeën aan en zoek actief naar andere mogelijkheden. Ik neem zorg uit handen daar waar nodig, maar geef ook ruimte om veel zelf te doen. Op zo’n manier dat het een afscheid wordt waar je met liefde aan terugdenkt. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt.

Zelf actief betrokken bij de uitvaart

Steeds wordt overlegd wie wat doet. Er is genoeg tijd om na te denken en uw wensen in de loop van de dagen steeds meer te verfijnen. Samen regisseren en organiseren we het afscheid en komen we tot een hoogst persoonlijke uitvaart die recht doet aan het leven van de overledene.

Het kan waardevol zijn en als troostend worden ervaren wanneer u actief betrokken bent rond het gebeuren van de uitvaart. Tijdens de diverse aspecten die aan de orde komen zal ik daarom steeds met u overleggen of u hierbij betrokken wilt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het – mee helpen – verzorgen van de overledene, aangifte doen van het overlijden of het begeleiden van de overledene bij de uitvaartplechtigheid.