Skip to content

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Een unieke natuurbegraafplaats in Europa.

Natuurbegraafplaats Koningsakker

Natuurbegraafplaats Koningsakker is een unieke natuurbegraafplaats in Europa. In Arnhem, vlakbij Oosterbeek, zijn de zusters Trappistinnen deze begraafplaats begonnen. Vlakbij hun abdij Koningsoord veranderen de voormalige maisakkers in een prachtig natuurgebied. Hier kan iedereen, ongeacht afkomst of geloof, zich midden in de natuur laten begraven. Je kiest zelf de plek plek uit. Een graf is blijvend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op deze begraafplaats.

Over de natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Koningsakker ligt in de schaduw van de Abdij Koningsoord. Het gebied was voorheen ingericht voor het verbouwen van mais. Deze akkers worden nu omgevormd naar een nieuw natuurgebied. Het gebied is glooiend en deze begraafplaats kent eeuwige grafrust. Deze natuurbegraafplaats staat open voor iedereen. Voor de een zal het duurzame en blijvende karakter de doorslag geven, voor de ander de prachtige plek, misschien een plek van herinneringen of juist de verbondenheid met de abdij.

Voor meer informatie over natuurbegraven adviseer ik je om mijn blog te lezen. Deze is hier terug te vinden.

Unieke afscheidsceremonie

In elke seizoen is dit natuurgebied een hele prettige plek om tot rust te komen en te gedenken. Je bepaalt zelf hoe je Afscheidsceremonie eruit zal zien. Koningsakker biedt veel vrijheid en ruimte om de ceremonie zelf vorm te geven, ongeacht cultuur en religie. 

Je koopt het grafrecht voor eeuwig. Elke plek wordt maar één keer vergeven. Is de begraafplaats vol dan wordt het weer een natuurgebied. Natuurbegraafplaats Koningsakker zal nooit een graf ruimen om plaats te maken voor andere graven. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor je laatste rustplaats, koop je het recht om op die plek begraven te worden. Deze plek is voor eeuwig voor je bestemd. Dit wordt vastgelegd bij de notaris en in het kadaster.

Natuurbegraafplaats Koningsakker impressie

Natuurbegraven bij Natuurbegraafplaats Koningsakker.

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.