Kapel Hoog Soeren

Deze schilderachtige kapel aan de Klinkenberg is al meer dan honderd jaar een gezichtsbepalend gebouw in de nederzetting Hoog Soeren. Kapel Hoog Soeren is gelegen temidden van het Veluws natuurgebied op circa 85 meter boven de zeespiegel is het één van de hoogst gelegen protestantse kerkgebouwen van Nederland.

BIJZONDERE KAPEL

Een prachtige ruimte met 120 zitplaatsen die voor vele doeleinden geschikt is. Sinds juli 2003 wordt ze door de gemeente Apeldoorn gebruikt als één van de locaties voor het voltrekken van burgerlijke huwelijken. In het jaar 2000 is het gebouw geheel gerenoveerd en uitgebreid. Het interieur van de kerkzaal is geheel vernieuwd.

De kapel is voorzien van modern meubilair en centrale verwarming en in de zijvleugel zijn een gelijkvloerse hoofdingang, garderobe, consistorie, keuken en invalidentoilet gerealiseerd. De preekstoel en het liturgisch centrum staan tegen de lange wand en de stoelen staan er in u-vorm omheen. Bij de ingang is een ontmoetingsruimte gecreëerd.

Je kunt gebruik maken van een geluidsinstallatie met 2 microfoons en de mogelijkheid om CD’s en/of MP3 bestanden af te spelen of op te nemen.

KAPEL HOOG SOEREN IMPRESSIE