Zeldzame fotografie

Foto’s bieden houvast bij het verwerken van verlies. Het geeft troost als u de foto’s terugkijkt, omdat het een tastbare herinnering is. Een herinnering die u – als u dat wilt en aan toe bent – kunt doen herleven.

Uitvaartfotografie is een belangrijk hulpmiddel bij de rouwverwerking. Een fotoalbum brengt het gesprek op gang en allerlei herinneringen komen als vanzelf weer naar boven. Het helpt u in deze moeilijke periode door u een laatste aandenken aan de uitvaart te geven die tastbaar is. Persoonlijke details en dierbare momenten worden vastgelegd.

Een uitvaart is een moment waarbij de emoties centraal staan. Daarin wilt u niet worden afgeleid. Maar de dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Dan is het fijn om achteraf rustig te kunnen kijken naar beelden van deze bijzondere dag. Alleen of samen met familie en vrienden. Foto’s of beelden van troostende mensen, sprekers en misschien ook wel een glimlach, kunnen u helpen om deze dag een goede plek te geven in uw herinnering.

Van te voren zal de uitvaartfotograaf met u bespreken op welke momenten er foto’s worden gemaakt.

Dit kan zijn de laatste momenten samen met uw dierbare, thuis of elders. Het kan bijvoorbeeld bijzonder mooi zijn om foto’s te maken van de overledene na het opbaren of in de kist. Het maken van deze foto’s is een dienstverlening welke ik u persoonlijk aanbied.

De voorbereiding voor de uitvaart, zoals het beschilderen van de kist of het meegeven van geliefde voorwerpen. Een laatste blik op het ouderlijke thuis. Het intieme afscheid door partner en kinderen en het sluiten van de kist. De rouwkamer en de bloemen die bij de kist liggen. Wat u ook gefotografeerd wilt hebben, dit zal op discrete en respectvolle wijze worden vastgelegd door de uitvaartfotograaf. Indien u dit wenst kan ik u helpen bij de keuze van een goede vakfotograaf.

Naast uitvaartfotografie kunt u er ook voor kiezen de uitvaart op film te laten vastleggen.

Herinneringen en beelden vervagen, foto’s blijven. Een schat aan waarde en warmte.

 

Anita Zengerink, Uitvaartverzorger