Skip to content

Uitvaart fotografie

Persoonlijk uitvaart fotografie

Mogelijkheden rondom uitvaart fotografie

Foto’s bieden houvast bij het verwerken van verlies. Het geeft troost als je de foto’s terugkijkt, omdat het een tastbare herinnering is. Een herinnering die je – als je dat wil en aan toe bent – kunt doen herleven.

Zeldzame fotografie

Uitvaartfotografie is een belangrijk hulpmiddel bij de rouwverwerking. Een fotoalbum brengt het gesprek op gang en allerlei herinneringen komen als vanzelf weer naar boven. Het helpt je in deze moeilijke periode door je een laatste aandenken aan de uitvaart te geven die tastbaar is. Persoonlijke details en dierbare momenten worden vastgelegd.

Een uitvaart is een moment waarbij de emoties centraal staan. Daarin wil je niet worden afgeleid. Maar de dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Dan is het fijn om achteraf rustig te kunnen kijken naar beelden van deze bijzondere dag. Alleen of samen met familie en vrienden. Foto’s of beelden van troostende mensen, sprekers en misschien ook wel een glimlach, kunnen je helpen om deze dag een goede plek te geven in je herinnering.

Van tevoren zal de uitvaartfotograaf met je bespreken op welke momenten er foto’s worden gemaakt.

Dit kan zijn de laatste momenten samen met je dierbare, thuis of elders. Het kan bijvoorbeeld bijzonder mooi zijn om foto’s te maken van de overledene na het opbaren of in de kist. Het maken van deze foto’s is een dienstverlening welke ik je persoonlijk aanbied.

De voorbereiding voor de uitvaart, zoals het beschilderen van de kist of het meegeven van geliefde voorwerpen. Een laatste blik op het ouderlijke thuis. Het intieme afscheid door partner en kinderen en het sluiten van de kist. De rouwkamer en de bloemen die bij de kist liggen. Wat je ook gefotografeerd wilt hebben, dit zal op discrete en respectvolle wijze worden vastgelegd door de uitvaartfotograaf. Indien je dit wenst kan ik je helpen bij de keuze van een goede vakfotograaf.

Naast uitvaartfotografie kun je er ook voor kiezen de uitvaart op film te laten vastleggen.

De uitvaart zal op discrete en respectvolle wijze worden vastgelegd door de uitvaartfotograaf.

Herinneringen en beelden vervagen, foto’s blijven. Een schat aan waarde en warmte.
Anita Zengerink, Uitvaartverzorger

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.