Skip to content

Crematorium Dieren

Afscheid nemen in een bosrijke omgeving

Crematorium Dieren

Crematorium Dieren werd in 1954 gebouwd en is daarmee het tweede crematorium in Nederland. Het crematorium ligt in een prachtig bos en wordt getypeerd door de rust van de Veluwe.

Crematie naar eigen wens

De dienstverlening is optimaal, niet alleen tijdens de plechtigheid, maar ook na afloop. Het Crematorium beschikt over verschillende ruimten voor nabestaanden en belangstellenden. Er zijn twee aula’s, twee condoleanceruimten en twee aparte familiekamers. Daarnaast is er een moderne keuken voor een zeer veelzijdige catering. Het crematorium kan intieme tot zéér grote uitvaartplechtigheden verzorgen. Een plechtigheid kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Ook wat betreft de muziek. Crematorium Dieren beschikt over een moderne muziekstudio en een uitgebreide muziekcollectie. Ook is natuurlijk het (laten) spelen van eigen muziek mogelijk, evenals live muziek.

Aula de Eikenhof

Crematorium Dieren heeft ook een aula in de open lucht: de Eikenhof. Er zijn ongeveer vijftig zitplaatsen en ook hier kan muziek worden verzorgd.

De Eikenhof is door de unieke ligging in de natuur een bijzondere plek voor een intieme plechtigheid. Op het gebied van Asbestemming heeft het Crematorium enorm veel te bieden. Urnen, sieraden en monumenten zijn er in alle vormen en materialen. Het gedenkpark beschikt over een natuurrijke urnentuin waarin columbaria, urnengraven en diverse strooivelden te vinden zijn.

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.