Het regelen van een uitvaart is niet niks. Er moeten veel beslissingen worden genomen. Uiteraard wil je de wensen van je dierbare eren. Toch kunnen ook de kosten meespelen bij de overwegingen; al staat je hoofd daar misschien niet naar en is het voor jou lastig te overzien. Ik sta je graag bij om ook dit aspect helder te krijgen.

Ik ben uit verschillende beweegredenen als kleine zelfstandige in de uitvaartbranche aan de slag gegaan. Op de eerste plaats wil ik mensen kunnen helpen een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te realiseren. Een uitvaart waarbij de familie alle inspraak heeft en waar een prachtig en waardig afscheid uit volgt.

Betaalbaar en transparant

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om de kosten betaalbaar en vooral transparant te kunnen houden. Na het overlijden van een dierbare ben je kwetsbaar en niets is vervelender dan in die moeilijke tijd overrompeld te worden met onverwachts hoge bedragen of gehaast keuzes te moeten maken waar je eigenlijk niet achterstaat. En dat is precies waar ik je bij wil helpen.

prachtige_betaalbare-uitvaart

Zelf werk ik dan ook met een Vast Tarief voor mijn diensten. Daarbij komen dan de kosten voor zaken zoals de kist, rouwkaarten, huur van een afscheidslocatie en consumpties. Sommige uitvaartondernemers adverteren een goedkoop tarief, maar vermeerderen dat met een percentage van deze kosten die bij derden worden gemaakt. Hoe weet je dan nog of deze ondernemer in jouw belang werkt? Daarom werk ik niet met een dergelijke constructie. Ik zal je altijd begeleiden bij de keuzes voor een uitvaart die het beste aansluit bij jouw wensen én bij je budget.

Uitvaartverzekering

Uiteraard is het prettig wanneer er een uitvaartverzekering is afgesloten waarmee de uitvaartkosten worden vergoed. Hier bestaan wel een aantal misverstanden over. Zo denken veel mensen dat zij gebonden zullen zijn aan de uitvaartdiensten van de betreffende verzekeraar. Maar dat is niet zo, je kunt altijd zelf een uitvaartverzorger kiezen. Hiervoor wordt dan een bepaald bedrag uitgekeerd. Misschien heb je wel eens gehoord dat dit bedrag lager is dan het daadwerkelijk opgebouwde polisbedrag. Dat klopt, maar daar staat tegenover dat een kleine, plaatselijke uitvaartverzorger efficiënter kan werken dan de grote verzekeraars. Met dit lagere bedrag kan ik vaak prima uit de voeten, zodat je geen compromissen hoeft te sluiten en je verzekerd bent van een heldere en betaalbare factuur.

Heb je nog vragen over mijn tarieven of werkwijze? Neem gerust Contact met me op, ik bespreek het graag met je.

Facebook Comments

Recommended Posts