SuAZe uitvaartverzorging is een onafhankelijk uitvaartbedrijf dat met hart en ziel open staat voor alles en iedereen. Als zelfstandig uitvaartondernemer zorg ik voor een uitvaart die volledig past bij de overledene. Door de jaren heen heb ik dan ook ontzettend veel goede en leuke ervaringen op kunnen doen met alle soorten mensen. En ongeacht hun seksuele geaardheid, etnische of religieuze achtergrond hebben we er altijd een prachtige uitvaart van gemaakt.

De LHBT Uitvaart

De begrafenis van iemand met een andere seksuele geaardheid is in mijn ogen niet anders dan andere uitvaarten. Er kan weliswaar meer aandacht voor bepaalde zaken zijn, maar volgens mijn overtuiging moet iedere uitvaart naar wens van de overledene en/of nabestaanden zijn.

Kortom; de uitvaart moet passen bij de overledene en kloppen voor de nabestaanden. En dit is precies waarom ik SuAZe ben begonnen. Mijn doel is om ver weg te blijven van de “standaard” uitvaarten. Ik ben er om unieke, eigentijdse en warme uitvaarten te verzorgen en dat doe ik met veel passie en liefde.

Wat is er mogelijk voor een LHBT uitvaart?

Dat is heel simpel: Alles. Niets is mij te gek. Samen brengen we de wensen van de overledene in kaart en kijken we naar de behoefte van de nabestaanden. Na een inventarisatie zorg ik er voor dat alles volledig naar wens wordt uitgevoerd.
LHBTQ uitvaart - stel samen

Suggesties / Inspiratie roze uitvaart

Credits: uitvaartkistwinkel.nl
1. Roze uitvaartkist

Een standaard kist is vaak een beetje saai. Regelmatig krijg ik de vraag of de kist wat opgevrolijkt kan worden. En dat kan! Zo is het mogelijk om een volledig roze kist te bestellen, om de kist zelf te beschilderen, om hem te beplakken en/of om de bekleding in de kist aan te passen.

 
2. Regenboog vlaggen / kist

Regenboogvlag LHBT uitvaart

Voor veel LHBTers staat de regenboog centraal voor inclusiviteit, seksualiteit en harmonie. Inmiddels is de vlag uitgebreid voor de gehele LHBT gemeenschap. Vaak is er een wens om de vlag prominent terug te laten komen. Dit kan door de kist te schilderen, te bestickeren of door eenvoudig een mooie vlag over de kist te spannen. Indien gewenst kunnen we de vlag ook op meerdere plekken terug laten komen. Denk hierbij aan een regenboog loper of vlaggen bij de ingang. Alles is mogelijk en we kunnen de uitvaart zo kleurrijk maken als je wilt.

 
3. Aandacht en rol vrienden

Traditioneel gaat men er altijd vanuit dat familieleden de uitvaart regelen. Echter, wat ik heb opgemerkt is dat veel mensen uit de LHBT community juist hele hechte banden hebben met vrienden.

Vrienden bij de uitvaart
Betrek vrienden bij de uitvaart

Voor mij is het dan ook de normaalste zaak van de wereld dat ik juist met vrienden samenwerk in plaats van familieleden. Heb je hele specifieke wensen voor de rol van bepaalde nabestaanden? Zorg er dan voor dat je deze wensen vooraf goed vast leg. Zeker wanneer er geen sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. 

Tip: Download mijn gratis wensenlijst.

 
4. Chauffeur Rouwauto en Autovlaggen

Ik krijg wel eens de vraag of het mogelijk is om een vrouwelijke chauffeur of geheel roze rouwauto te regelen. Dit doe ik natuurlijk graag. Indien gewenst is het ook mogelijk om regenboog vlaggen voor de rouwstoet en rouwauto te verzorgen.

 
5. Roze / Regenboog bloemen

Wellicht cliché maar vaak zijn roze bloemen gewenst. We kunnen samen mooie bloemstukken samenstellen en dit als wens op de uitnodiging vermelden. Daarnaast zijn ook regenboogboeketten in opkomst. Uniek zijn de speciaal gekweekte regenboogbloemen zoals bijvoorbeeld de Vendela Regenboog Rozen.

 
6. Schenkingen LHBT organisaties

Schenkingen zijn niet uniek. Veel overlenden schenken een deel van hun vermogen of geld wat over is na een uitvaart aan een goed doel. Voor een roze uitvaart kan dit betekenen dat er na de uitvaart een bedrag wordt uitgekeerd naar een een organisatie die seksuele diversiteit bespreekbaar maakt. Een lijst daarvan kun je hier terugvinden.

 
7. Houten rouwhart

Een houten hart, voorzien van kleine gaatjes, wordt zo opgesteld dat genodigden hier een enkele bloem in kunnen steken. Het resultaat is een prachtig spontaan bloemstuk met vaak een enorme diversiteit. Het staat symbool voor de gezamenlijk liefde van de nabestaanden

Houten hart voor de uitvaart

Neem contact met mij op

Ben jij op zoek naar aan sparringpartner voor een roze uitvaart of wil je graag een afspraak maken om een uitvaart door te nemen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, de Whatsapp Chat op de website of direct via: 055 843 9585

Facebook Comments

Recommended Posts