Skip to content

Uitvaart blogs

Mijn uitvaart blogs

Lees in mijn blogs alles over uitvaarten
en wat daarbij komt kijken.

Suaze-Euthanasie

Euthanasie, een keuze voor de dood

Mijn eerste ervaring met euthanasie was intens. Meestal word ik als uitvaartverzorger benaderd als de dood van een naaste aanstaande is. Jaren geleden werd me gevraagd iemand te begeleiden die koos voor euthanasie. Zoals vaker zou ik tijdens het uitvaartproces iemand nog gewoon in levenden lijve zien.
Lees meer
LHBT uitvaart

LHBT Uitvaart

De begrafenis van iemand met een andere seksuele geaardheid is in mijn ogen niet anders dan andere uitvaarten. Er kan weliswaar meer aandacht voor bepaalde zaken zijn, maar volgens mijn overtuiging moet iedere uitvaart naar wens van de overledene en/of nabestaanden zijn. Kortom; de uitvaart moet passen bij de overledene en kloppen voor de nabestaanden. En dit is precies waarom ik SuAZe ben begonnen.
Lees meer
Boeddhistische uitvaart Apeldoorn SuaZe Blog

Boeddhistische uitvaart

Ik werd benaderd met de vraag of ik een boeddhistische uitvaart kon organiseren. Ik sta overal voor open, dus voor mij geen vraag maar een uitdaging; iedere uitvaart die ik verzorg moet perfect zijn. Primair voor de nabestaanden. Tijd om kennis en kunde op te doen. Het uitvaartproces zelf werd door een boeddhist monnik geleid, ik zorgde dat alles tot in de puntjes was georganiseerd en probleemloos verliep.
Lees meer
Waakmand SuAZe uitvaarten

Een waakmand als steun bij het sterven.

Overlijden hoort bij het leven. En toch, iemand verliezen waarvan je houdt kan zo ondraaglijk zijn. Het is al zo verdrietig als iemand door ouderdom sterft. Laat staan dat iemand op jongere leeftijd uit het leven weggerukt wordt. Als iemand op sterven ligt, ben je machteloos. Toch kun je wel iets doen. Waken bijvoorbeeld. Ik ondersteun dit van harte met een kosteloze waakmand.
Lees meer

Laat je inspireren

Het is wonderlijk te zien hoe patronen in de samenleving kunnen veranderen. Hoe cultuur bepalend kan zijn. Uiteindelijk gaat het om eigen keuzes. Ook op het gebied van uitvaarten...
Lees meer
uitvaarten-corona-intiemer

Uitvaarten door corona intiemer

We kunnen het woord corona nauwelijks meer horen. De negatieve gevolgen voor mens en maatschappij zijn enorm. Zou je corona ook anders kunnen benaderen? Heeft corona ook positieve invloed op onze samenleving? En hoe zit dat met uitvaarten? Laten we omdenken…
Lees meer
natuurbegraafplaats-uitvaart-heidepol-gelderland

Natuurbegraven maakt levenscirkel rond

Tijdens de geschiedenislessen leerden we over historische gebeurtenissen. Meestal lang geleden, soms slechts op afstand, zoals bij de terroristische aanslagen op de Twin Towers. En dan ineens is het coronavirus wereldgeschiedenis tot in onze huiskamer.
Lees meer
uitvaartverzorging-begrafenis-eigen-graf

Coronavirus: Uitvaart niet meer hetzelfde.

Tijdens de geschiedenislessen leerden we over historische gebeurtenissen. Meestal lang geleden, soms slechts op afstand, zoals bij de terroristische aanslagen op de Twin Towers. En dan ineens is het coronavirus wereldgeschiedenis tot in onze huiskamer.
Lees meer
verzekerd-van-de-juiste-uitvaart

Verzekerd van de juiste uitvaart

Onze kapitalistische samenleving draait om geld. Geld om te leven, geld om risico’s te beperken. Al is de kans statistisch gezien klein dat je binnen afzienbare tijd met grote uitgaven wordt geconfronteerd, het zal je toch maar overkomen dat je bijvoorbeeld huis en haard kwijtraakt en de kosten zelf moet dragen.
Lees meer

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.