Skip to content

Begraafplaats Wenum

Uniek afscheid nemen in een bosrijke omgeving

Begraafplaats Wenum

Wenum-Wiesel is een tweelingdorp in de gemeente Apeldoorn. Het ligt ten noorden van de gemeente tegen Vaassen, gemeente Epe, aan. Wenum en Wiesel worden gescheiden door de Zwolseweg (Apeldoorn- Vaassen). Aan de oostkant ligt Wenum en aan de westkant Wiesel. De begraafplaats Wenum ligt aan de noordzijde van Apeldoorn en is aangelegd in 1940.

Begraafplaats met aula

Op de Gemeentelijke Begraafplaats van Wenum liggen de graven van meerdere leden van het verzet in de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is landelijk gelegen en ligt op enkele kilometers van het centrum van Apeldoorn. Er is een prachtige plaats gereserveerd voor kindergraven. Op de Begraafplaats is een strooiveld aanwezig. Er worden tevens urnenkelders uitgegeven.

Enkele jaren geleden is een uitbreiding van de begraafplaats gerealiseerd. De begraafplaats heeft een aula welke onlangs is gerenoveerd en uitgebreid. Er zijn honderd zitplaatsen aanwezig. Deze aula wordt gebruikt als ontvangst- en condoleanceruimte. Er is een orgel en muziekinstallatie aanwezig. Tijdens de plechtigheid mag er vanzelfsprekend muziek gespeeld worden.

Ik kan op verzoek zorgen voor muziek en het opnemen van eventuele toespraken, die tijdens de plechtigheid worden gehouden. Naast de aula is een informatieruimte waar je een kopje koffie of thee kunt gebruiken.

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.