Skip to content

Begraafplaats Soerenseweg

Een rijksmonumentale begraafplaats

Begraafplaats Soerenseweg

Begraafplaats Soerenseweg ligt dichtbij het centrum van Apeldoorn en is een Rijksmonumentale begraafplaats. De eerste begrafenis vond hier plaats in 1897. Het is een architectonisch sfeervol aangelegd park van 12 hectare met oude monumentale bomen. Er staan diverse mooie en grote graf- monumenten.

Kindergraven

Deze Begraafplaats heeft een afdeling met kindergraven en er worden urnenkelders uitgegeven. Op aangegeven plaatsen kunnen urnamenten worden geplaatst. Ook bestaat de mogelijkheid as te verstrooien en een gedenkplaats in te richten.

Vanaf medio 2008 is het niet meer mogelijk om eigen graven voor bepaalde en onbepaalde tijd uit te geven. Dit heeft te maken met onvoldoende ruimte op de begraafplaats. Wel is het mogelijk een grafrecht te vestigen op een zelfgekozen plek op een voormalige klasseafdeling tegen een speciaal tarief.

Gerenoveerde aula

De begraafplaats Soerenseweg heeft een in 2004 gerenoveerde, kleine aula met vijftig zitplaatsen. Deze aula wordt ook gebruikt als ontvangst, condoleance en informatieruimte met koffievoorziening. In de aula is een orgel en muziekinstallatie aanwezig. Tijdens de plechtigheid kan muziek gespeeld worden.

Ik kan op verzoek zorgen voor muziek en het opnemen op DVD of CD van eventuele toespraken, die tijdens de plechtigheid worden gehouden. Naast de aula is een verwarmde toiletvoorziening aanwezig.

Lees meer over deze bijzondere begraafplaats in Mijn Blog.

Begraafplaats Soerenseweg impressie

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.