Skip to content

Begraafplaats Heidehof Ugchelen

Een rijksmonumentale begraafplaats

Begraafplaats Heidehof Ugchelen

De grootste begraafplaats van Apeldoorn, begraafplaats Heidehof Ugchelen, is in 1940 aangelegd en ligt in het bosrijke zuidwesten van de gemeente. Op Heidehof zijn aparte afdelingen voor kindergraven, een Rooms Katholieke afdeling en een Islamitische afdeling.

Begraafplaats en crematorium

Omdat sinds 1994 op het terrein ook een crematorium is gevestigd, biedt Heidehof mogelijkheden voor de asbestemming. In de vorm van urnenkelders, een gedenkplaats voor urnamenten, colombaria en strooivelden.

Op de Begraafplaats zijn een aula en een ontvangstruimte voor nabestaanden aanwezig. Hier kan desgewenst de condoleance en uitvaart plechtigheden worden gehouden. Voorafgaand aan de uitvaart plechtigheid kunnen zij hier samenkomen. De aula met honderd zitplaatsen is te gebruiken voor het houden van een plechtigheid. Hier kan op verzoek muziek gespeeld worden.

Er is een orgel, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een muziekinstallatie en een uitgebreide muziekcollectie. Tijdens de plechtigheid kan een foto, video of tekst geprojecteerd worden. Op verzoek kan de plechtigheid worden opgenomen op DVD of CD.

Condoléanceruimte

De aanwezigen hebben na afloop de beschikking over een condoléanceruimte. Na het condoleren kan in deze ruimte thee of koffie, een broodje of naar individuele wens iets anders worden geserveerd. Daarnaast is er sinds 2003 een ontmoetingsruimte voor bezoekers van de begraafplaats, welke tijdens openingsuren toegankelijk is.

Begraafplaats Heidehof Ugchelen impressie

Gratis lijsten per mail

Ontvang gratis een uitvaart-checklist, wensenlijst en een digitaal nalatenschap formulier.